Journalistik

Ibarbejder

Journalistik handler om journalistiske processer og produkter – det redaktionelle indhold i aviser, magasiner, radio, tv og på internettet. Og journalistik opfattes oftest som det arbejde, der laves på den side af mikrofonen, hvor der spørges på vegne af medier.

 

Journalistuddannelse og lokalt dagblad

De grundlæggende færdigheder fik jeg på plads under journalistuddannelsen ved Danmarks Journalisthøjskole (nu DMJX) i Århus i 1998. Nyhedsprincipper, opbygning af historier, kildekritik, etik, interviewteknik og meget, meget andet. I forhold til såvel trykte som elektroniske medier.

Praktiktiden foregik på Fyns Amts Avis, hvor jeg arbejdede med bl.a. lokaljournalistik, baggrundsjournalistik, politisk journalistik og kulturjournalistik. Her prøvede jeg også i en kort periode at fungere i praksis som lokalredaktør på Ærø.

 

Journalist, redaktionssekretær og stedfortrædende redaktør på ugeavis

Jeg vendte igen blikket mod Fyn, da uddannelsen var færdig, og fik straks arbejde på Ugeavisen Odense som journalist, redaktionssekretær og stedfortrædende redaktør.

Jeg lavede interviews med masser af navne som Ritt Bjerregaard, Bendt Bendtsen og musikgruppen Zididada, skrev masser af artikler og andre former for redaktionelt stof, layoutede og deltog i ledelsesmøder. Jeg holdt især af de artikler, som ikke kun blev læst af mange, men som også bidrog til at forbedre forhold i dagligdagens virkelighed.

 

Informationschef, redaktør og webredaktør i organisationer

Efter Ugeavisen Odense gik turen til København, hvor jeg i mange år har arbejdet som informationsmedarbejder og -chef, redaktør og webredaktør for organisationerne Dansk Cyklist Forbund og den tværpolitiske Folkebevægelsen mod EU.

På den journalistiske front handlede det især om at lave nyheder til nettet og sociale medier, artikler til magasiner samt udvikle og redigere nyhedsbreve og andre medier. Ikke kun historier for medlemsskaren, men også mere udadvendte interviews med ministre, politikere og eksperter i ind og udland, baggrundsartikler, analyser og kritisk undersøgende journalistik.

 

Tv og radio

Jeg har primært beskæftiget mig med at udvikle journalistik og medier indenfor det trykte område, internettet og sociale medier. Men både på Danmarks Journalisthøjskole samt på et halvt års kursus på Esbjerg Mediehøjskole inden journalistuddannelsen har jeg begået mig indenfor tv og radio. Og video til nettet er en af de ting, jeg er efteruddannet i.

Leave a Comment